Avido Bistro, București

115_Avido Bistro_1N: Am reușit să mâncăm destul de rar în București în ultimul timp. În parte din cauză că am fost plecați perioade îndelungate, în parte pentru că am descoperit că e destul de greu să găsim restaurante unde îi putem invita pe micuții noștri. Și, cum fiecare moment petrecut împreună e prețios și nu putem risca să îi dezamăgim, ne aventurăm destul de rar în locuri noi și necunoscute.

G: Zona pieței Floreasca a evoluat spectaculos în ultima vreme, complexul rămas de pe vremea comunismului transformându-se în urma renovării în Agora Floreasca, un food court în care s-au deschis numeroase noi locații, pe lângă cele vechi și deja consacrate, precum Vacamuu sau French Bakery.

Din noiembrie 2018, peste drum de complex, s-a deschis și Avido Bistro – inițiativa a doua tinere, Mădălina și Cristina, pasionate de mâncare sănătoasă și ingrediente organice, fără vreun background în industrie.

N: Nu, nu i-am luat pe copii de la prima incursiune. Am mers doar noi doi pentru un prânz rapid într-o zi de miercuri, înainte de Paște.

G: Restaurantul e micuț, cu doar câteva mese, iar meniul, de tip casual dining, își alege o bună parte a ingredientelor – legume, pui, ouă –de la ferma Nasul Roșu, cea care aprovizionează și restaurantul situat pe prima poziție din țară în Ghidul Gault Millau pe anul trecut – Maize.115_Avido Bistro (1)

N: Iar dacă sunteți obsedați, așa ca mine, de proveniența ingredientelor, atunci probabil că veți fi la fel de atenți la eticheta ”BIO”.

MENIU

G: Nu ne-am putut abține și am tras cu ochiul la meniul de mic dejun, iar apoi n-am putut rezista ispitei de a comanda o porție de ouă Benedict, preparat cu a cărui nostalgie rămăseserăm după sejurul nostru de la hotelul Fitzwilliam din Dublin, de acum câțiva ani. Ouăle gustoase de țară, sosul proaspăt și șunca savuroasă s-au combinat într-un preparat extrem de reușit care, cel puțin pentru mine, este un motiv în sine de a reveni în acest restaurant.115_Avido Bistro (2)

N: Cea mai veche rețetă de ouă Benedict se găsește într-o carte de bucate publicată în New York în anul 1864, intitulată The Epicurean. Numele, se pare, și l-au împrumutat de la doamna LeGrand Benedict care i-a cerut chef-ului de la Delmonico să-i prepare un prânz care seamănă foarte mult cu ceea ce am primit noi la Avido. O diferență considerabilă ar fi că, în loc de brioșa britanică am primit o savuroasă felie de pâine cu maia, făcută în casă, motiv de mare mândrie pentru cele care conduc restaurantul.115_Avido Bistro (3)

G: Pentru felul principal, eu am ales pizza cu prosciutto și rucola, cu blat cu maia. Prezentarea preparatului este foarte reușită din perspectivă estetică, iar gustul este pe măsură, măcar că în materie de pizza autentică italiană avem și alte opțiuni noi și interesante în oraș. N a luat curry de pui cu legume, un fel pe care nu m-am putut abține să nu îl gust și în care ardeiul gras proaspăt dădea o notă interesantă și originală.115_Avido Bistro (6)

N: Mi-a plăcut în mod deosebit consistența sosului, mi-a plăcut textura bucăților generoase de pui, mi-a plăcut neutralitatea orezului care funcționa pe post de potențiator de aromă. Nu e un curry clasic, mai degrabă unul adaptat gusturilor locale dar, pe de altă parte, se știe că bucătăria indiană, așa cum o cunoaștem, s-a născut la Londra. Cât despre arome, ele evocă India, dar sunt destul de blânde cât să le poată fi oferite și copiilor.115_Avido Bistro (5)

PREȚURI

G: Prețul pentru două persoane pentru aperitiv, fel principal și băuturi nu a depășit 150 de lei și, dacă timpul ne-ar fi permis, am fi rămas și pentru desert.

Faptul că originea ingredientelor din farfurie devine o preocupare pentru tot mai multe restaurante – nu doar cu pretenții de haute cuisine­­ – din capitală este în sine un motiv de bucurie, care sperăm să încurajeze pe de o parte producătorii, iar de cealaltă parte, să educe gusturile consumatorilor.

N: Pe noi ne veți găsi, de acum, weekend de weekend, pe terasă, împreună cu micuții noștri, la prânz.


Avido Bistro

Calea Floreasca 91-111 (6.57 mi)
Bucharest, Romania 014455

0734 675 108


103_Restaurant Baracca Cluj (3) Restaurant Baracca – Cluj Napoca


111_Kaiamo (3) Kaiamo – noul val capătă amploare


97_Maize_8 Maize – o apariție spectaculoasă


82_Caju_4 Caju(al) dinner by Joseph Haddad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *