Naan Food & Drink Studio – Bucureşti

naan 8N: Pâinea naan are o istorie bogată ale cărei rădăcini se adâncesc departe în timp. Ea are legătură atât cu descoperierea drojdiei de către egipteni și importul ei în India (aprox. 200 BC), cât și cu tumultuoasa istorie persană de unde își ia și numele – nan, sau n’n, însemna pâine, mâncare. La început pâinea naan era destinată exclusiv regalității. La curtea din Delhi era gătită ca naan – e – tunuk (varianta ușoară) și naan –e – tanuri (gătită în cuptorul tandoor). Drojdia era, pe atunci, un ingredient prețios. În 1526 pâinea naan împreună cu keema sau kebab era micul dejun preferat al regilor. Oamenii de rând au început să mănânce naan abia pe la 1700. Aceasta ar fi, foarte pe scurt, istoria de la care se revendică unul dintre cele mai căutate restaurante din capitală.

G: Deschis în iunie 2015, restaurantul a făcut el însuși istorie în București, reușind să se claseze rapid în topul preferințelor vizitatorilor. Prima impresie a fost una pozitivă – pe parcursul șederii noastre restaurantul a fost plin, mesele care se eliberau se ocupau din nou aproape imediat, ba au fost și clienți refuzați pentru că nu mai erau locuri! Asta deși parcarea în zonă ( strada C.A. Rosetti – locație ultracentrală) e „misiune imposibilă”. Decorurile sunt moderne, cu foarte puține elemente hinduse, iar spațiul e limitat la șapte – opt mese.naan 1

N: Pe mine m-a încântat combinația de culori – nuanțe pastelate, gri și bej, dar mai ales prezența lemnului. Conferă sentimentul acela de comod, cald, plăcut, invitându-te să te așezi, să te relaxezi și să te bucuri de mâncarea din farfurie.

G: Meniul nu este unul stufos, dar nici foarte restrâns. Avem supe și aperitive la 15-20 lei, feluri principale în jur de 50 și deserturi la 17. Prețurile, extrem de rezonabile, contribuie probabil semnificativ la popularea localului. Bucătăria este fusion, cu un touch indian discret ( doar câteva feluri).

O surpriză foarte plăcută a constituit-o comportamentul personalului, mai ales că veneam după cina „Michelin” de la Cafe Athenee unde staff-ul ne surprinsese neplăcut. Chelnerii nu se rezumă doar la a-ți pune mâncarea în față ci îți explică în detaliu din ce constă fiecare preparat.

N: …Cam la fel cum se petrec lucrurile la orice restaurant fine dining, unde savoarea preparatelor se cere secondată de servirea impecabilă. Îmi doresc ca exemplul Naan să fie urmat de cât mai multe dintre restaurantele bucureștene.

G: Pâinea indiană este servită – într-o interpretare proprie – ca amuse bouche. Apoi am încercat consomee+ul de rață – excelent, cu gust de supă de găină de țară, iar N capucino de hribi – un fel de signature dish se pare.naan 4

N: Aroma cipercilor era foarte pregnantă, frumos asoratată cu textura spumoasă a laptelui și cu firicelele de cimbru. Era o zi mohorâtă și cam friguroasă, așa că supa asta m-a înseninat.naan 2

G:Apoi, ca pasionați de mâncare indiană, am ales la main course felurile de inspirație hindusă. Eu am fost tentat de curry de miel cu spanac, un fel ale cărui ingrediente îmi sugerau preparatul meu preferat de la Kumar Agra Palace. A fost foarte gustos, deși cu totul diferit de ce mă așteptam. N a luat frigărui de pui tandoori – un fel care nu iese prea bine în majoritatea restaurantelor indiene unde puiul ajunge fad și uscat în farfurie. Aici a fost excelent (nu m-am putut abține să nu-l gust) – fraged, suculent și aromat.naan 7

N: Nu vreau să fiu inutil cârcotașă, dar apariția celei de-a 3-a porții de naan în fața mea nu m-a prea încântat. Nu pentru că n-ar fi fost bună. Dimpotrivă! Prezența ei acolo era ca o provocare. Nu mă lăsa deloc să mă concentrez asupra puiului sau garniturii de orez.naan 5

G: Deserturile – carrot cake pentru mine și cheese cake pentru N – au fost și ele la înălțime, chiar dacă nu ieșite din comun. Întrucât era prânz nu am încercat și vinurile, dar am înțeles că au o selecție excelentă și un somelier talentat.

naan 6

naan 3

Să ne înțelegem, Naan nu se încadrează în categoria fine dining – nici nu emite o astfel de pretenție. Dar este un restaurant cu mâncare excelentă, un staff foarte bine pregătit și atmosferă plăcută, totul la prețuri „de bun simț”, unde merită să iei masa – asta, desigur, dacă mai prinzi locuri!

Naan Food & Drink Studio

www.naan.ro

C.A Rosetti nr. 26, (intersectie cu Nicolae Filipescu)

Telefon: 0721 662 114

Email: restaurant@naan.ro

6 Comments Add yours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *